ZATERDAG-MIDDAG 24 april – GORCUM JAZZ CITY


Met vijf podia in de oude binnenstad en looporkesten in het centrum en de winkelcentrum Nieuw Dalem (Gorinchem-Oost) en veel,veel publiek werd 'Gorcum Jazz City' weer geheel waar gemaakt. In een 'mini jazz-armada' vertrokken de looporkesten in een bootje naar verschillende afstapplaatsen om vandaar hun tocht door de stad voort te zetten.Optreden van "THE STREET FAIR HOBBLERS" en
JAZZARMADA

THE STREET FAIR HOBBLERS
THE STREET FAIR HOBBLERS
THE STREET FAIR HOBBLERS

jazz-armada
JAZZ-ARMADA
 FEURTHSTREET LUMBER FACTORY JAZZBAND
FEURTHSTREET LUMBER FACTORY JAZZBAND
THE STREET FAIR HOBBLERS

CLASSIC jazz podium – Varkenmarkt:


Als vanouds hebben de oudestijl-jazzliefhebbers hier hun hart weer kunnen ophalen bij de concerten van ORLEANA Jazzband met vocaliste Violetta en The Paradise Jazzband.Optreden van "Orleana Jazzband"


Orleana Jazzband Orleana Jazzband


Optreden van "Paradise Jazzband"


Paradise Jazzband Paradise Jazzband


De traditionele Streetparade-Finale op deze locatie
plaats werd eveneens weer een succesvol muziekfeest!


Finale Streetparade Finale Streetparade
Finale Streetparade Finale Streetparade


AMES-Busato podium – Arkelstraat


Hier stond alles in het teken van 65-jaar bevrijding! Voorafgegaan door de ImproJazz van Anton Drukker, werd dit onderstreept door de passage van een 'Bevrijdings Intocht' door de oude legervoertuigenclub Dorstige Types. Een hoogtepunt werd het optreden van de And're Zusjes in hun legeruitfit en repertoire uit de jaren 40.
Een al wat oudere muziekliehebber vertolkte de mening van velen;
"Het sfeertje van mei'45 was weer even terug!".Optreden van "ImproJazz van Anton Drukker"


ImproJazz ImproJazz

Optreden van "And're Zusjes"And're Zusjes  And're Zusjes


Intocht van oude legervoertuigen


Legervoertuig Legervoertuig
Legervoertuig LegervoertuigOld Dutchpodium – Kortendijk

Hier genoot tot 18.30 uur (!) een select jazzgezelschap van een voortreffelijk 2e optreden door de ORLEANA Jazzband. ORLEANA Jazzband

PLUS podium – Grote Markt.

De grootste menigte was echter te vinden op de Grote Markt. Onder een stralende zon was er geen terrasstoel onbezet en nam een ieder naast de vaak vloeibare versnaperingen, de podiumconcerten op een gemoedelijke wijze tot zich. De grote trekker hier was toch wel de voltallige band van The Three Tenors of Swing. Bijna twee uur lang werd er gul geapplaudiseerd voor de muzikale prestaties van dit Internationale gezelschap.


Optreden van "The Three Tenors of Swing"


The Three Tenors of Swing The Three Tenors of Swing

The Three Tenors of Swing PluspodiumVAN ANDEL-SPRUIJT
podium - Lingehaven

Met de vakkundige medewerking van KNA-Arkel, De Bazuin-Bigband en Volharding werd hier een breed BigBand programma afgewerkt. Maar hoewel de uitvoeringen niet onder deden voor de grote BigBands van weleer en ondanks een voortreffelijk optreden van de jazzcrooner Jayden, blijkt het grote publiek de weg naar deze waterlocatie maar moeilijk te kunnen vinden. Mogelijk moet de organisatie zich in de toekomst maar meer richten op locaties in de binnenstad?


Rederij BRIZO

Door de geweldige medewerking van Rederij BRIZO konden zeer veel jazz- en waterliefhebbers een gratis tochtje op de Merwede maken. Met aan boord de Spectacles Jazzband werden op deze zonovergoten zaterdagmiddag zo’n 4 succesvolle afvaarten gemaakt. Meer over BRIZO vindt u op:

www.brizo-rondvaarten.nl


Optreden van "Spectacles Jazzband"


Rederij Brizo Rederij Brizo

Spectacles Jazzband Spectacles Jazzband


ZATERDAG-AVOND 24 april - NEW ORLEANS PARTY


De Nieuwe Doelen - Theatercafé

Ongeacht de orkesten en artiesten hebben al enige jaren de 'concerten tegen betaling' te kampen met een karige belangstelling. Om, ook voor de vele bezoekers van buiten, toch een overgang te hebben van de zaterdagmiddag naar de zondag, was het dit jaar Party-Time!

Met sponsoring van PLUS, een sfeervol aangeklede zaal, de side-walk paraplu's voor het grijpen, een zeer lage entree prijs (€ 7,00) en een van Nederlands beste New Orleansorkesten op de bühne, waren alle ingredienten voor een jazzfeest aanwezig.

Maar helaas....... hoewel de wél aanwezigen een gezellige avond ondervonden, was de belangstelling niet groot te noemen. Voor de organisatie lijkt het welhaast een onmogelijke zaak te worden om bij deze concerten de kosten van band, zaal, geluid, enz. in balans te brengen met de betalende toeschouwers.Optreden van "THE BIG EASY RASCALS"


THE BIG EASY RASCALS  Publiek
Publiek   THE BIG EASY RASCALS
THE BIG EASY RASCALS   PubliekTerug naar programma